Flan - zapečeni vanilija desert / Rožata
Video recept https://www.youtube.com/watch?v=8q7YmNa46T8&list=PLK2NeilA2PKw_LYKDJ1AFxCBh7zkhdeRl&index=18
Kolač desert koji se nalazi u sastavu gotovo svake francuske pekare i u slastičarnama.
Recept je originalan,pripremite i uvjerite se sami.
desert za 6 osoba,
sastojci za tijesto biskvita;
250g brašna, 125g maslaca, 1 jaje, malo soli,
Krema;
1L mlijeka, 200g šećera u prahu, 100g gustina, 6 friških jaja (55g kom.),
2 vanilij šećera i nekoliko kapljica arome vanilije
Ugnječiti maslac,potom dodati jedno jaje,
dodati soli,postepeno dodavati brašno,
sve miješati potom i mijesiti,
tjesto umotati i držati u hladnjaku,
zagrijati 0,7l mlijeka sa šećerom "ne da prokuha" !
mutiti jaja,izmješati gustin sa preostalim mlijekom,
potom sastaviti obje smjese,
dodati vanilij šećer i aromu,
idealnu kremu je vrlo važno !!!
nakon sipanja smjese,ne povećavati temperaturu za mlijeko
potrebno je oko 5 min.mješati i da se smjesa "sgusne"
tjesto pokušati razviti u okruglu formu
namastiti kalup maslacem i posuti brašnom,
uz stranice kalupa sa tijestom pokušajte formirati podlogu za kolač
peći u zagrijanoj pećnici na 200°C 35 min.
desert dobro ohladiti i takav poslužiti
Video recept https://www.youtube.com/watch?v=8q7YmNa46T8&list=PLK2NeilA2PKw_LYKDJ1AFxCBh7zkhdeRl&index=18
Kolač desert koji se nalazi u sastavu gotovo svake francuske pekare i u slastičarnama.
Recept je originalan,pripremite i uvjerite se sami.
desert za 6 osoba,
sastojci za tijesto biskvita;
250g brašna, 125g maslaca, 1 jaje, malo soli,
Krema;
1L mlijeka, 200g šećera u prahu, 100g gustina, 6 friških jaja (55g kom.),
2 vanilij šećera i nekoliko kapljica arome vanilije
Ugnječiti maslac,potom dodati jedno jaje,
dodati soli,postepeno dodavati brašno,
sve miješati potom i mijesiti,
tjesto umotati i držati u hladnjaku,
zagrijati 0,7l mlijeka sa šećerom "ne da prokuha" !
mutiti jaja,izmješati gustin sa preostalim mlijekom,
potom sastaviti obje smjese,
dodati vanilij šećer i aromu,
idealnu kremu je vrlo važno !!!
nakon sipanja smjese,ne povećavati temperaturu za mlijeko
potrebno je oko 5 min.mješati i da se smjesa "sgusne"
tjesto pokušati razviti u okruglu formu
namastiti kalup maslacem i posuti brašnom,
uz stranice kalupa sa tijestom pokušajte formirati podlogu za kolač
VIDEO RECEPT za pripremu
desert dobro ohladiti i takav poslužiti
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter