Sonntag, 7. Februar 2016

Banjalučka pljeskavica / šnicla od mljevenog mesa


 Provjereni recept sa potpisom ! Izaberite friško meso,držite se datih sastojaka i vrhuske pljeskavce su vam zagarantovane.Ove pljeskavice su ukusa dobrih čevapa ! Pripremu možete pratiti i uz video klikom na priloženi link ispod recepta.


osnovni recept
- 1kg junećeg mesa od plečke
- 200 g prsnog junećeg loja
- 20-25 g soli
- 1/2 glavice bijelog luka
- 1/2 glavice luka crvenog
- 2 manje feferone / ljute papričice
- 20g sode bikarbone

- meso i loj / masnoču samljeti
- sve mješati dok se ne dobije dobije dobro sastavljane masa
- prekriti folijom i ostaviti narednih 24 sata da odstoji u frižideru na temperaturi manjoj od +3 stepena
- slijedečeg dana očistiti povrće
- svo povrće ; luk kao i ljute papričice sitno isjeckati
- dodati sodu bikarbonu i sjeckano povrće
- vrlo važno sve dobro izmješati !
- meso ostaviti da odstoji najmanje narednih 2 sata,
idealno je ostaviti da odstohi i do 24 sata
- kod pripreme pljeskavica za formu izaberite npr.poklopac pl.posude,
debljine između 1 i 1,5 cm
- izravnati pritiskom dlana ili kuhinjske daske
- za jednake pljeskavice, vagati svaku zasebno ili usporediti sa mjerom
- za prženje koristim biljno maslo
- pljeskavice prevrtati više puta
- ove pljeskavice su ukusa dobrih čevapa
- potrebno je prevrtati više puta i peći na "ne previše" jakoj tepperaturi
- dobar tek vam želim
- poslužiti po želji; uz lepinju,pomfrit sa kajmakom, senfom, majonezom i drugim
Čitavu pripremu pogledajte uz Video klikom na https://www.youtube.com/watch?v=_6dz0tXc0Xw&list=PLK2NeilA2PKxxCxLTwvCPZQPVqHnI6aK-&index=12


Praite nas i naa facebook-u stranici https://www.facebook.com/BosanskaTradicionalanKuhinja




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter