Dienstag, 29. September 2015

Teleća šnicla u senf sosu

Priprema teleće šnicle u umaku vrhnja za kuhanje,senfa,meda...Priložen video za pripremu !

Sastojci

  2 osobe
  • 300g teleće šnicle,1 kašika ulja,
  • 6 kašika vrhnja za kuhanje, 
  • 1 kašika srednje ljutog senfa,
  • 2 kašike soka od limuna,
  • pola kašike meda, biber i malo soli


Priprema:

  1. -udarcima čekića omekšati i izravnati šnicle
    -pržiti meso na ulju, sa obje strane po 5 min.
    -izvaditi meso iz tave,prekriti ga da se ne ohladi
    -sastaviti vrhnje za kuhanje, senf, med i limunov sok
    -ako ne želite prejak okus ove sose,dodajte samo jednu čajnu žličicu meda
    -sve dobro izmješati
    -smjesu izliti u tavu gdje smo predhodno pržili meso
    -sos kuhati minuta na blagoj vatri
    -poredati potom meso u sosu
    -ostaviti još koju minutu da sve kuha na blagoj vatri
    -poslužite kao u našem primjeru uz; kuhani,pa potom malo zapečeni krompir
    dobar tek i uspješnu pripremu vam želim


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter