Priprema teleće šnicle u umaku vrhnja za kuhanje,senfa,meda...Priložen video za pripremu !
Sastojci
2 osobe- 300g teleće šnicle,1 kašika ulja,
- 6 kašika vrhnja za kuhanje,
- 1 kašika srednje ljutog senfa,
- 2 kašike soka od limuna,
- pola kašike meda, biber i malo soli
Priprema:
- -udarcima čekića omekšati i izravnati šnicle-pržiti meso na ulju, sa obje strane po 5 min.
-izvaditi meso iz tave,prekriti ga da se ne ohladi
-sastaviti vrhnje za kuhanje, senf, med i limunov sok
-ako ne želite prejak okus ove sose,dodajte samo jednu čajnu žličicu meda
-sve dobro izmješati
-smjesu izliti u tavu gdje smo predhodno pržili meso
-sos kuhati minuta na blagoj vatri
-poredati potom meso u sosu
-ostaviti još koju minutu da sve kuha na blagoj vatri
-poslužite kao u našem primjeru uz; kuhani,pa potom malo zapečeni krompirpogledajte pripremu uz priloženi video,klikom na: https://www.youtube.com/watch?v=Er7lbfSGBFE&list=UUg_GxNOpxom8Cv7m2-JYZiQ https://www.youtube.com/watch?v=Er7lbfSGBFE&list=UUg_GxNOpxom8Cv7m2-JYZiQdobar tek i uspješnu pripremu vam želim
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter