Dienstag, 29. September 2015

Pekmez / džem od šljive - jednostavni recept

Sačuvajte vitamine. kuhajte džem svega 4-5 minuta koristeći želirni šećer,isto tako sa običnim šećerom ne kuhajte previše dugo,prateći video pripremite vaš ovogodišnji pekmez / džem od šljiva koji če vam poslužiti za pripremu omiljenih punjenih peciva !Uz ovaj recept je priložen video za pripremu.

duplim klikom na sliku otvorite je u punoj veličini

Priprema;
- šljive oprati i povaditi koštice
- šljive posuti sa šećerom
- sve skupa dobro izmješati 
- posudu zatvoriti i ostaviti da odstoji oko 12h, (da prenoći)
- slijedeći dan iscijediti limun 
- šljive koje su pustile sok zagrijati u dovoljno velikoj posudi za kuhanje
- dodati sok limuna
- voće za pekmez sa želirnim šećerom se kuha 4 min.
ako koristite obični šećer, kuhati duže do željene gustoče
- poklopce staklenki sterilizovati u ključaloj vodi,a staklenke / galone u mikrovalnoj pećnici
- pekmez sipati u vrele staklenke
- pune staklenke / galone okrenuti naopačke
uspješnu pripremu vam želim

(y) podijelite ili lajkajte ovaj recept / način pripreme,kako bi i vaši prijatelji saznali za njega

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter