Mittwoch, 30. September 2015

Kuhane Mahune / Boranija

Za sezonu koja dolazi ili prolazi, pripremam vam i prikazujem varivo kuhane mahune/boranija,sa malo krompira i mrkve.Prizna'ču moje su iz prodavnice i nisu kao one kao one što će mnogi ubrati iz svoje bašte / vrta i pripremiti. Uz ovaj rcept je priložen video kako pripremiti ovo jelo !



Sastojci

  5 osoba
    1. - 1kg mahuna / boranije 500g junećeg - -- mesa (ili pilećih bataka) - 2 mrkve /šargarepe - 5 komada krompira - 2 crvene paprike - 2 glavice luka 3 češnja bijelog luka - 4 kašike kečapa ( u zamjenu paradajz sos ili malo ajvara )  -vegeta, biber, so, mljevena crvena paprika,- ulje - 1 kašika gustina / škrobnog brašna
  • PRIREMA ;
  • - meso isjeći na komadiće od 4-5 cm
    - u malo veču šerpu zagrijati ulje
    - dodati sjeckani luk i meso
    - na blagoj vatri sve kuhati,dodavati malovode po potrebi
    - nakon što sve povrće dobro operemo
    - mahune trgati na veličinu 3-4 cm a ostalo povrće malo krupnije isjeći
    - dodati povrće slijedećim redosijedom mahune - mrkva - krompir - crvenu papriku - krupno sjeckani bijeli luk -
    - zatim sve ostale začine
    - i na kraju kečap ili u zamjenu paradjaz sos ili ajvar
    - sve kuhati na blagoj vatri oko 1h vremena,
    dodavati vodu po potrebi
    - povremeno promiješati ali lagano da ne "gnječite" povrće
    - u malo vode umutiti 1 kašiku gustina
    - preliti gotovo varivo ,sve skupa lagano promiješati
    - gotovo jelo poslužiti odma'
    idealno uz kiselo vrhnje ili salatu paradajza
    - dobar tek i uspješnu pripremu vam želim
    Čitavu pripremu pogledajte uz snimak klikom nahttps://www.youtube.com/watch?v=zbAVFeX19mI&index=1&list=PLK2NeilA2PKwEueQcZHraboIMJguIu5Nq


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter