Nijemci ga nazivaju Potopljeni jabukov kolac,ili brzi jabukov kolac,a francuzi ga nazivaju i Tortom od Jabuka
Jabukov brzi kolač za svega 20 minuta pripreme.Sastav; 4 jabuke,4 jaja,1 limun, 250g margarina,250g šećera,30 kašika brašna, 1 prašak za pecivo,za premaz 5 kašika marmelade po izboru
- ugnječiti margarin pa dodati šećer,izmiješati pa dodati 4 jaja
- sastaviti 30 kašika brašna i 1 prašak za pecivo
- potom sastaviti sa smjesom od margarina
- jabuke oguliti i isjeći na 4 dijela
- nauljiti tepsiju i posuti s malo brašna
- izliti tijesto u tepsiju
- jabuke isjeći na šnite i potopiti u tijesto
- limun iscijediti po jabukama
- peći u zagrijanoj pećnici, 20 min na 200°C i 15 min na 150°C
- za Preliv;
zagrijati 3 kašike mlijeka i dodati 5 kašika
- gotov kolač preliti sa prelivom
- vratiti kolač kratko u toplu pećnicu na oko 5 min
pratite pripremu za ovaj kolač uz Video klikom na
https://www.youtube.com/watch?v=QFf9mPt_ezE&list=PLK2NeilA2PKwrN7ycodSXlVoUNI9_yDDP&index=23
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter