Montag, 28. September 2015

Juneći gulaš recept

Izvrsnog okusa,vrlo jednostavan i brz za pripremu !!






Sastav;
- 800g junećeg / goveđeg mesa, 
- 4 glavice crvenog luka / srednje veličine,
- bijeli luk,
- biber,
- so,
- mljevena crvena paprika,
- 1,5 kašika gustina

PRIPREMA;
- pržiti isjeckani crveni luk do braun boje
- dodati sol
- dodati meso tako da prekrije luk
- potom dodati bijeli luk, biber,crvenu papriku
- pržiti na laganoj vatri, da meso dobro smekša,dodavati vodu po potrebi
- razmutiti 1,5 kašika gustina sa malo vode,pa dodati
- poslužiti sa kuhanim krompirom /pire, rižom, makaronima ili kao u našem slučaju sa knedlama

VIDEO ZA PRIPREMU



Uspješnu pripremu vam želim !

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter