Sonntag, 27. September 2015

Pilav - piletina sa rižom

Priprema piletine sa rižom na provjereni naćin! Povrće daje riži ukus i šarenilo, a meso je idealno pećeno....Uz ovaj recept priložen je video za pripremu.

Sastojci

  5 osoba
  • 1 pile, 500g riže, 2 glavice luka, 2-3 češnja bijelog luka (ili mljeveni suhi), 1 mrkva,1 crvena paprika, maslac (ulje), mljevena crvena paprika, vegeta, biber i malo soli
  • PRIPREMA;
  • -isjeći pile
    ja ću ovaj put, poleđinu pileta ostaviti za supu, za neku drugu priliku
    ostale komade upotrijebit ću za današnje jelo
    -namastiti posudu,te nakon što poredamo meso,posuti ga sa vegetom,mljevenom crvenom paprikom,sa malo bibera i soli
    -meso malo uvaljati u začine,potom začiniti ga i sa druge strane
    -meso peći na 200°C oko 10 min
    -crvenu papriku,mrkvu i luk sitno isjeći
    -dodati jednu kocku pileće supe u prokuhalu 1l vode
    -u međuvremenu meso je djelimično pećeno,
    dodati opranu rižu i povrće na meso
    -prekriti alu folijom
    -peći na 250°C oko 20 min
    -otkriti foliju i vratiti u pećnicu narednih 5 min.
    -poslužiti toplo
    uspješnu pripremu i dobar apetit vam želim
  • pogledajte pripremu uz VIDEO recept klikom na


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter