Priprema piletine sa rižom na provjereni naćin! Povrće daje riži ukus i šarenilo, a meso je idealno pećeno....Uz ovaj recept priložen je video za pripremu.
Sastojci
5 osoba- 1 pile, 500g riže, 2 glavice luka, 2-3 češnja bijelog luka (ili mljeveni suhi), 1 mrkva,1 crvena paprika, maslac (ulje), mljevena crvena paprika, vegeta, biber i malo soli
- PRIPREMA;
- -isjeći pileja ću ovaj put, poleđinu pileta ostaviti za supu, za neku drugu priliku
ostale komade upotrijebit ću za današnje jelo
-namastiti posudu,te nakon što poredamo meso,posuti ga sa vegetom,mljevenom crvenom paprikom,sa malo bibera i soli
-meso malo uvaljati u začine,potom začiniti ga i sa druge strane
-meso peći na 200°C oko 10 min
-crvenu papriku,mrkvu i luk sitno isjeći
-dodati jednu kocku pileće supe u prokuhalu 1l vode
-u međuvremenu meso je djelimično pećeno,
dodati opranu rižu i povrće na meso
-prekriti alu folijom
-peći na 250°C oko 20 min
-otkriti foliju i vratiti u pećnicu narednih 5 min.
-poslužiti toplo
uspješnu pripremu i dobar apetit vam želim - pogledajte pripremu uz VIDEO recept klikom na
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter