Sonntag, 7. Februar 2016

Pileći file u sosu s'povrćem

 Vrhunski recept za pripremu pilećih prsa sa povrćem.Za sve one koji nisu ljubitelji praziluka u hrani, preporučujem da ga ovaj put neizostavite.Uz ovaj recept je priložen video za pripremu!

Pileći file u sosu s'povrćem - vrhunski recept
sastav:
- 500 g pilećih prsa / bjeline
- 3 glavice luka
- 3 češnja bijelog luka
- 2 mrkve / šargarepe
- 1 praziluk / prasa
- 300 ml vode za supu
- 1 kocka za supu kokoš'ja
- 1 kocka za supu od povrća
- suhi lovorov list, ružmarin i majčina dušica / Thymiane
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 2 kašike gustina / škrobnog brašna
- so, biber

priprema:
- zagrijati vodu za supu
- oprati i izrezati praziluk / prasu
za sve one koji nisu ljubitelji prase ;
nemojte je izostaviti ovaj put
- mrkvu rezati malo krupnije
- izrezati crveni i bjeli luk sitnije
- u ključali vodu dodati kocke supe
- u poveču tavu ili šerpu zagrijati masnoču,prikazan maslac
- pileći file izrezati na veče komade
- potom pržiti povrće i meso
- kad svo meso pobijeli dodati supu
- zatim suhe začine; suhi lovorov list, ružmarin i majčina dušicu
- kuhati narednih 30 minuta
- ovdje za prilog kuham kuhane rezance
- kuhanje preliti sa vrhnjem za kuhanje ili kajmakom
- dodati malo soli i bibera
- razmutiti gustin sa par kašika vode i dodati u kuhanje
- s'ovim bi ovo vrhunsko jelo / sosa piletine bilo gotovo
- jelo poslužiti odmah,
zagrijano slijedečeg dana, je ukusom gotovo nepromjenjeno
- uspješnu pripremu i dobar tek vam želim
Video za pripremu,otvori i pogledaj =>>


facebook stranica https://www.facebook.com/BosanskaTradicionalanKuhinja

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter