Sonntag, 7. Februar 2016

Francuska pita


sastav za žuti biskvit ;                  
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 7 žumanjaka
- pola praška za pecivo
- 1 vanilij šećer
sastav za crni biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 150 g oraha
- 100 g čokolade za kuhanje
- pola praška za pecivo
za glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g margarina
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
Priprema
- u dvije posude za miješanje razdvojiti žumanjke od bjelanjaka
- u posudu sa žumanjcima dodati šećer,vanilij šećer i sve izmješati
- dodati margarin, ponovo mješati
- prašak za pecivo izmješati sa brašnom
- potom sastaviti i izmješati sa tjestom
- za crnu koru u bjelanjke dodati šećer i izmješati do pjenušanja
- u orahe umiješati prašak za pecivo
- orahe dodati u šlag i sve ručno izmješati
- dodati rastopljenu čokoladu i sve ponovo ručno izmješati
- tepsiju za pečenje namazati maslacem i posuti sa malo brašna
- prvo izliti tjesto za žutu koru
- peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 40 min.
- kolač malo ohladiti
- za preliv rastopiti margarin,dodati 3 kašike vode,3 kašike  i 100 g čokolade za kuhanje
- preliti kolač sa čokoladnom glazurom
- posuti malo mljevenih oraha
uspješnu pripremu vam želim
VIDEO

lajkujte i podijelite ovaj video recept sa vašim prijateljima

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter