Freitag, 2. Oktober 2015

Lješnjak trouglići

Još jedan recept iz njemačkih pekara.Prhko tijesto koje se topi u ustima sa prelivom karamelizovanih lješnjaka.Uz ovaj recept je priložen Video za pripremu !




  • Tijesto : 
  • 450 g brašna, 2 žličice praška za pecivo, 200g šećera, 
  • 2 vanilij' šećera,2 jaja, 4 kašike vode, 200g maslaca
  • Fil :
  • 300g maslaca,300 šećera, 4 vanilij šećera, 
  • 6 kašike vode, 200g krupno mljevenih lješnjaka ,400g g sitno mljevenih lješnjaka, 
  • 5 kašika marmelade kajsije,100g crne kuhinjske čokolade

video za pripremu https://www.youtube.com/watch?v=NthEdklCtgM&index=20&list=PLK2NeilA2PKw_LYKDJ1AFxCBh7zkhdeRl
Priprema tijesta;
- pomiješati brašno i prašak za pecivo
- dodati vanilij šećer,šećer,maslac i jaja
- sve dobro izmješati spiralnim kašikama miksera
- dodati vodu
- zatim tjesto ručno mjesiti sa malo brašna
- tjesto formirati u duguljast oblik,umotati i ostaviti narednih 30 min. u hladnjak
Priprema Fila
- rastopiti maslac sa šećerom
- malo zatim dodati sitno i krupno mljevene lješnjake
- sve dobro izmješati na umjerenoj temperaturi
-ohladiti 10-tak minuta u drugoj posudi
Priprema kolača
- tijesto razviti na veličinu tepsije
- kod formiranja oblika biskvita koristiti nož za obrezivanje,
komadićima tjesta popuniti djelove u kojima ga nedostaje
- jednakomjerno namazati marmeladu
- zatim jednakomjerno rasporediti smjesu lješnjaka
- peći u zagrijanoj pećnici 180°C oko 25 min.
- kolač ohladiti 30 min,rezati na trougliće 8-10 cm
- dekorirati umakanjem 2 od 3 vrha trouglića u
rastopljenu čokoladu
- ostavite lješnjak trougliće neko vrijeme na papiru
- puno uspjeha kod pripreme vam želim
- lajkujte ovaj video ako vam se sviđa,hvala
Pogledajte pripremu za ovaj desert uz Video klikom na https://www.youtube.com/watch?v=NthEdklCtgM&index=20&list=PLK2NeilA2PKw_LYKDJ1AFxCBh7zkhdeRl                                                  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter