Đulbastije / pljeskavice sa povrćem iz rerne s'prelivom kajmaka.Jednostavne i jeftine za pripremu.Uz ovaj recept je priložen video za pripremu.
Sastojci
6 osoba- mesna smjesa - 900 g mljevenog junećeg mesa - 4 krompira - 2 jaja -3 glavice luka, bijelog luka po želji - 2 kašike brašna - svježi peršin - 3 kašike maslaca - so, biber i suhi začini po želji
- preliv za preliv upotrebila sam 500 ml vrhnja za kuhanje i čašu mlijeka u zamjenu može kajmak, kiselo vrhnje sa mlijekom
klikom na sliku otvorite je u punoj veličini
- kropir izrendati,luk i peršin sitno isjeckati
a ostalo povrće očistiti od nepotrebnog
- sastaviti sve sastojke za mesnu smjesu,
meso, luk, bijeli luk, rendani krompir
- dodati suhe začine,brašno i jaja, sve dobro izmješati
- namastiti tepsiju / pleh sa maslacem
- oblikovati duguljaste pljeskavice jednake veličine
- preliti sa još malo maslaca
- peći u zagrijanoj pećnici na 200°C
- za preliv upotrebila sam 500 ml vrhnja za kuhanje i čašu mlijeka,
u zamjenu može kajmak, kiselo vrhnje sa mlijekom
- nakon što ih prelijemo Đulbastije vratiti kratko u ugašenu pećnicu
- možete ih poslužiti odma' vrele, mada su jako ukusne i hladne kao i narednog dana
Pogledajte pripremu uz Video klikom na =>> https://www.youtube.com/watch?v=c6oT-uj7pxo&list=PLK2NeilA2PKweaj48BCT7amf6dtEbpTRC&index=28
- sastaviti sve sastojke za mesnu smjesu,
meso, luk, bijeli luk, rendani krompir
- dodati suhe začine,brašno i jaja, sve dobro izmješati
- namastiti tepsiju / pleh sa maslacem
- oblikovati duguljaste pljeskavice jednake veličine
- preliti sa još malo maslaca
- peći u zagrijanoj pećnici na 200°C
- za preliv upotrebila sam 500 ml vrhnja za kuhanje i čašu mlijeka,
u zamjenu može kajmak, kiselo vrhnje sa mlijekom
- nakon što ih prelijemo Đulbastije vratiti kratko u ugašenu pećnicu
- možete ih poslužiti odma' vrele, mada su jako ukusne i hladne kao i narednog dana
Pogledajte pripremu uz Video klikom na =>> https://www.youtube.com/watch?v=c6oT-uj7pxo&list=PLK2NeilA2PKweaj48BCT7amf6dtEbpTRC&index=28
uspješnu pripremu vam želim
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter