Samstag, 21. November 2015

Kiseljenje kupusa

Moj kiseli kupus od ove godine.Pored ostalih kiselih salata pripremu za zimnicu završavam kiseljenjem kupusa.usput pogledajte pripremu uz priloženi video.


za kiseljenje 3 glavice kupusa srednje veličine 
potrebno 500 g soli i voda
- odstraniti tvrdi dio iz sredine kupusa
- staviti so u otvore na kupusu
so koju koristim i nije tako jako slana
ako koristite našu tuzlansku upotrebite ukupno samo 400g soli
- za dobar kiseli kupus i više soli neče škoditi
- nasoljen kupus treba da odstoji 12 h, da smekša
- naliti vodu tako da se kupus potopi
- ovako pripremljen kupus držati u toplijem prostoru dok se ne ukiseli,npr.u podrumu
- zapremina kupusa če se vremenom smanjiti 

pripremu pogledajte uz Video klikom na https://www.youtube.com/watch?v=QpbsjZQJOa4&list=PLK2NeilA2PKySLPa9DDvf4DzH9BM5kvby&index=19

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter