Samstag, 3. Oktober 2015

Mramor / Tigar kolač

Ovaj kolač je pripremljen po profesionalnom receptu pekare.Odlikuje se oko 1 cm hrskavom korom,te sa izraženim mirisom vanilije i čokolade.Gledajući VIDEO za pripremu,primjetit će te več na sirovom tijestu da se radi o izvrsnom receptu / kolaču ....
                                    duplim klikom na sliku otvori je u velikom formatu

Sastojci

 
 6 osoba
  • 300g brasna,1,25 dl mlijeka,100g crne kuhinjske cokolade, 1 prasak za pecivo, 1 tecna aroma vanilije (1 zlicica),200g secera,200g maslaca + plus 20g za mazanje posude
Priprema;
- razdvojiti žumanjke od bjelanjaka
- izmiješati prašak za pecivo sa brašnom 
- izmiješati maslac sa šećerom,pomalo dodavati toplo mlijeko
- neprestano miješajući u istu smjesu dodavati žumanjke, jedan po jedan u razmacima oko minute
- neprestano miješajući dodati brašno sa praškom za pecivo 
- izmiješati bjelanjke
- razdvojiti tijesto u dvije posude na pola 
- u jednu posudu sa tijestom, dodati tečnu aromu vanilije (vanilij šećer),sve izmješati  ručno
- drugu polovicu tijesta izmješajte sa rastopljenom čokoladom,izmješati tijesto ručno
- 1/3 šlaga od bjelanjaka jaja,rucno miješajte sa tijestom od vanilije
- ostatak šlaga od bjelanjaka jaja, ručno miješajte sa čokoladim tijestom
- kalup namazati sa 20 g maslaca i posuti sa malo brašna 
- napuniti kalup na taj način da tijesto vanilije dolazi u sredinu kolača
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 1h15'
- napravite malu probu ubodom noža dali je kolač pečen
Pogledajte pripremu klikom na VIDEO link 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter