Samstag, 3. Oktober 2015

Gurabije / slatke pogačice - stari recept

Mnogi kažu "meni nikako da ispanu dobro",posle ovog recepta uz priloženi video kako pripremiti, nebi trebalo da vam budu više problem za pripremiti !


Sastav;
- 2 jaja
- 400 g / 8 šalica za kafu šećera
- 100 g / 2 šalice dobro omekšanog maslaca
- 2 dl pavlake 20% masnoče ili jogurt
- 1 dl ulja 
- 1 prašak za pecivo
-  oko 750 g brašna ( po potrebi dodavati više )
- po želji za aromu 2-3 žličice vanilij šečera ili malo rendane kore limuna

Priprema;
- ručno umutiti jaja i šećer
- dodati ulje,ručno sve miješati
- dodati pavlaku / kajmak, može i jogurt u zamjenu,
ručno miješati
- potom dodati dobro omekšani maslac / buter i ulje
- prašak za pecivo umiješati u oko 700 g brašna,
- brašno dodavati po malo
- ukupno brašna 750 - 800 g
- potom mjesiti rukom
- brašna dodavati po potrebi tako dok mjesi,
da se tjesto lagodno odvaja od posude
- ruke malo nauljiti,
- za svaki kolač je potrebno otprilike tjesta koliko staje u poluotvorenu šaku
- oblik odredite sami,ove su malo duguljaste
- posuti sa malo običnog šećera
- peći u zagrijanoj pećnici na 160°C  oko 15 min.
- pustiti da se ohlade na sobnoj temperaturi
- Gurabije držati u plastičnoj posudi da "otpuste"
 ba bi tako bile prhke i ne previše tvrde
- ove slatke pogačice / kolači su dugotrajni
- idealne su za poslužiti uz kafu ili čaj
- uspješnu pripremu vam želim
Čitavu pripremu pogledajte uz Video klikom na; https://www.youtube.com/watch?v=rIkqxL0yC7E&list=PLK2NeilA2PKy0Ab5KDgH7XMmUvzF2VBF3&index=6







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter