Potkriža u novom izdanju ! Nekada se ovo jelo pripremalo da bi se upotrebila skorjela pogača,a za supu koristilo koljenica sa malo mesa. Kako koljenica obiluje kalcijumom upotrijebljavam meso teleće podkoljenice i dio buta do koljenice.
Kod pripreme obratite pažnju da odnos mesa i pogače bude odmjeren,ne previše pogače. Takođe umjesto pogače možete upotrijebiti domaći kruh/hljeb. Uspješnu pripremu i dobar tek vam želim !
-BiH-
jelo za 4-5 osoba,sastojci ;
1,2kg mesa teleće koljenice, pogača kruh, 5 glavica luka (veličine kao prikazano)
-D-
Gericht für 4-5 Personen, die Zutaten;
1,2kg Fleisch Kalbshaxe, Fladenbrot , Zwiebel 5 (Größe wie gezeigt)
-GB-
dish for 4-5 people, the ingredients;
1,2kg meat veal shank, bannock bread, 5 onion (size as shown)
-F-
plat pour 4-5 personnes, les ingrédients;
1,2kg jarret de veau de la viande, du pain bannique, 5 oignons (taille comme indiqué)
Kod pripreme obratite pažnju da odnos mesa i pogače bude odmjeren,ne previše pogače. Takođe umjesto pogače možete upotrijebiti domaći kruh/hljeb. Uspješnu pripremu i dobar tek vam želim !
-BiH-
jelo za 4-5 osoba,sastojci ;
1,2kg mesa teleće koljenice, pogača kruh, 5 glavica luka (veličine kao prikazano)
-D-
Gericht für 4-5 Personen, die Zutaten;
1,2kg Fleisch Kalbshaxe, Fladenbrot , Zwiebel 5 (Größe wie gezeigt)
-GB-
dish for 4-5 people, the ingredients;
1,2kg meat veal shank, bannock bread, 5 onion (size as shown)
-F-
plat pour 4-5 personnes, les ingrédients;
1,2kg jarret de veau de la viande, du pain bannique, 5 oignons (taille comme indiqué)
POGLEDAJTE VIDEO RECEPT ZA PRIPREMU
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter