Freitag, 21. November 2014

Krompiruša / Burek potato-Bosnian dish

Sastav;
0,6 kg brašna,oko 1kg krompira,crveni luk,bijeli luk,so i biber
composition;
 0.6 kg of flour, about 1 kg of potatoes, onions, garlic, salt and pepper

Priprema

  1. 1.
    - mijesiti 600g brašna,malo soli sa toplom vodom
    - tijesto čuvati u kesi ne manje od 20 min
    - krompir,crveni luk i bijeli luk sitno izrezati
    - dodati malo soli i bibera
    - tjesto podijeliti i razviti na jufke
    - jufke razvuci
    - razvucenu jufku posuti smjesom krompira na dva kraja
    - rolati uz pomoc tekstilnog stolnjaka sa dvije strane
    - peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 20 min
    - pecenu pitu preliti kipućom vodom
    - za dodatni preliv koristiti maslac ili kiselo vrhnje sa mlijekom ili vrhnje za kuhanje



pogledjte pripremu klikom na link za VIDEO recept



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter