Sastav;
0,6 kg brašna,oko 1kg krompira,crveni luk,bijeli luk,so i biber
composition;
0.6 kg of flour, about 1 kg of potatoes, onions, garlic, salt and pepper
Priprema
- 1.- mijesiti 600g brašna,malo soli sa toplom vodom
- tijesto čuvati u kesi ne manje od 20 min
- krompir,crveni luk i bijeli luk sitno izrezati
- dodati malo soli i bibera
- tjesto podijeliti i razviti na jufke
- jufke razvuci
- razvucenu jufku posuti smjesom krompira na dva kraja
- rolati uz pomoc tekstilnog stolnjaka sa dvije strane
- peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 20 min
- pecenu pitu preliti kipućom vodom
- za dodatni preliv koristiti maslac ili kiselo vrhnje sa mlijekom ili vrhnje za kuhanje
pogledjte pripremu klikom na link za VIDEO recept
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter