Samstag, 21. November 2015

Kuhani grašak / Varivo sa graškom

S'vremena na vrijeme svi ga pripremamo,ovako ili onako,pročitajte i pogledajte ovaj način pripreme uz priloženi video recept.

jelo za 5-6 osoba / sastav;
- svježeg ili zamrznutog graška
- 600 g junećeg mesa ili drugo
- 2 krompira
- 3-4 mrkve / šargarepe
- 3 glavice luka
- paradajz sos
- biber i so
- po želji suhi začini i bijeli luk
Priprema;
- zagrijati ulje u veču šerpu
- isjeckati i dodati crveni luk
- poredati meso po uprženom luku
- kuhati dok se meso ne smekša
- u međuvremenu izrezati mrkvu i dodati je
- krompir izrezati na krupnije kockice i dodati
- dodati grašak
- dodati sjeckani bijeli luk,biber,so i suhe začine
- i na kraju dodati paradajz sos 
- kuhati sve dok krompir ne bude mekan / skuhan
- za ukusniji čorbu te da sastojci u čorbi budu sjedinjeni razmutiti s'malo vode 1 kašiku gustina ili u zamjenu pšeničnog brašna
- sve dobro izmješati,sa ovim bi varivo sa graškom bilo gotovo
može se poslužiti odmah,dodajte koju žličicu kajmaka
- uspješnu pripremu vam želim
dodajte pozitivan lajk ili komentar ako vam se sviđa ovaj Video recept
pripremu za crnu pogaču koju vidite na slici, 
potražite na linku https://www.youtube.com/watch?v=xvdIjWjC0hY&list=PLK2NeilA2PKzjioRHkzqLvPchxdWOkdWX&index=26
otvori video u punom formatu i pogledaj pripremu

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter