Samstag, 21. November 2015

Čorba / Varivo sa Makaronima

ukupni sastojci;
- juneće meso ( u zamjenu pileći bataci,krilca ili drugo )
- 500 g makarona ( jelo za 6 osoba )
- 3 glavice crvenog luka
- 2 mrkve / šargarepe
- 2 kašike maslaca ili ulja
- svježi peršin
- paradajz sos
- mljevena crvena paprika, so i biber
- vegeta i bijeli luk po želji

Priprema:
- meso isjeći na komadiće
- luk sitno sjeckati
- zagrijati masnoču dodati i pržiti luk
- kad se luk malo smekša dodati meso
- bijeli luk sitno sjeckati, potom dodati
- dodati malo soli i ostale začine
- kod mene je ovaj put malo tvrđe meso za čorbu
pa če se kuhati duže
- isjeckati mrkvu i peršin
- promješati povremeno
- dodavati vodu po potrebi, da ne zagori
- u več skuhano meso dodati sjeckanu mrkvu i peršin
- 1 l vode prokuhati u drugoj posudi
- dodati 500 g makarona ( jelo za 6 osoba ),vi sebi sami odredite koliko dodati,
  ako ovako ovako kuhanu tjesteninu poslužite da jedete bez kruha / hljeba,
500 g tjestenine i nije previše
- kad se makaroni malo zagriju i omekšaju dodati vrelu vodu
- u gotovo jelo dodati peršin
- jelo poslužiti odmah
- uspješnu pripremu i dobar tek vam želim

pogledajte pripremu za makarone uz video klikom na video ispod


Pripremu za prikazanu šarenu salatu pogledajte na linku https://www.youtube.com/watch?v=IcU0KNV1bVU&index=1&list=PLK2NeilA2PKySLPa9DDvf4DzH9BM5kvby

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter