Samstag, 21. November 2015

Kisele paprike punjene kupusom

Odličan recept za pripremu po starom isprobanom receptu moje svekr've !
Osim za salatu,kiseli kupus se koristi za kuhanje,paprike za punjenje kuhane paprike.

  • Sastav;
  • - jedna veča glavica kupusa 
  • 2 kg žutih paprika babura 
  • - 10-tak češnjeva bijelog luka 
  • - 1 šalica + 1 kašika soli 
  • - biber u zrnu 
  • - 3 litra vode
Priprema:
- kod kupusa odstraniti tvrde i nepotrebne djelove
- rezati nožem sasvim sitno
- očistiti paprike od nepotrebnog, obratiti pažnju na sjemenke da ne ostanu
- paprike oprati i ocijediti 
- rezani kupus posuti sa šalicom soli i dobro izmješati
- držati u posudi jer posoljen ubrzo pusti vodu
- paprike nasoliti i okrenuti otvor prema dole 
- prohuhati 3 litre vode sa 1 kašikom soli, 
potom vodu ohladiti 
- nakon 12 sati / jedne noči
- bijeli luk isječi malo krupnije
- kupus cijediti u šaci
- dodati biber i nekoliko komadića bijelog luka
- zatim red punjenih paprika sa kupusom
- potom opet kupus i tako redom
- potrebna je i jedna čista krpa koja neče dozvoliti da kupus ispliva sa strane tanjira
- staviti krpu,poklopiti tanjirom i sve držati pritisnuto
- izliti ohlađenu prokuhalu slanu vodu
ja koristim letvice koje s evide na viede-u a naravno može i nesto drugo za pritisnuti 
uspješnu pripremu vam želim 
Pogledajte pripremu uz priloženi video klikom nahttps://www.youtube.com/watch?v=MhLxhLOL7M8&index=19&list=PLK2NeilA2PKySLPa9DDvf4DzH9BM5kvby

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter