Pamuk kifle sa džemom
sastav;
- oko 700g brašna
- 1 kašika suhog kvasca za kruh / hljeb
- 3 dl mlijeka
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 2 dl ulja
sirup: 200g šećera i 2 dl vode
za nadjev / fil : džem od šljiva
- sastaviti i izmješati mlijeko šećer i kvasac za kruh
- u drugoj posudi umutiti jaja i ulje
- potom sastaviti sa smjesom mlijeka i kvasca
- dodati brašno i sve dobro izmješati
- tjesto ostaviti da naraste na sobnoj temperaturi, oko 1h
- tjesto ponovo mijesiti,podijeliti na 5 jednakih jufki
- mijesiti svaku jufku zasebno
- razviti jufku i podijeliti je na 8 jednakih djelova
- puniti kifle džemom, dovoljno da ne budu suhe
- motati rolanjem sa šireg na uži kraj
- ostaviti kiflice narednih 20 minuta da odstoje
- za premaz kuhati šećer i vodu
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 min
- neohlađene kiflice premazati sa šećernim prelivom
- preostaje kiflice uvaljati u kokosovo brašno ili šećer u prahu
obavezno ih pripremite
video za pripremu =>>
sastav;
- oko 700g brašna
- 1 kašika suhog kvasca za kruh / hljeb
- 3 dl mlijeka
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 2 dl ulja
sirup: 200g šećera i 2 dl vode
za nadjev / fil : džem od šljiva
- sastaviti i izmješati mlijeko šećer i kvasac za kruh
- u drugoj posudi umutiti jaja i ulje
- potom sastaviti sa smjesom mlijeka i kvasca
- dodati brašno i sve dobro izmješati
- tjesto ostaviti da naraste na sobnoj temperaturi, oko 1h
- tjesto ponovo mijesiti,podijeliti na 5 jednakih jufki
- mijesiti svaku jufku zasebno
- razviti jufku i podijeliti je na 8 jednakih djelova
- puniti kifle džemom, dovoljno da ne budu suhe
- motati rolanjem sa šireg na uži kraj
- ostaviti kiflice narednih 20 minuta da odstoje
- za premaz kuhati šećer i vodu
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 min
- neohlađene kiflice premazati sa šećernim prelivom
- preostaje kiflice uvaljati u kokosovo brašno ili šećer u prahu
obavezno ih pripremite
video za pripremu =>>
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter