Sonntag, 7. Februar 2016

Kiflice gusjenice sa sirom



sastav;                                           premaz;
- 700 g brašna                               - 1 žumanjak
- 2 dl mlijeka                                 - 1 kašika ulja
- 25 g kvasca za kruh / hljeb        - 1 kašika mlijeka
- 1 jaje + 1 bjelanjak
- 2 dl jogurta                                 nadjev;
- 0,5 dl ulja                                    - sir za pitu ili drugo
- kašičica soli
- kašičica šećera
priprema:
- sa malo toplog mlijeka rastopiti kvasac za kruh / hljeb
- sastaviti i izmješati jaje, bjelanjak, šećer i so
- dodati ulje, jogurt i ostatak mlijeka, miješati
- potom zamijesiti tjesto
- tjesto ostaviti na sobnoj temperaturi da naraste ( oko 1h -1,30 h )
- tjesto podijeliti na 16 ili 20 djelova
- mijesti tjesto za svaku kiflicu zasebno
- polovicu jufki,duguljasto razviti na veličinu od 25 cm
- za nadjev koristim sir za pitu,
po osobnoj želji mogu i drugi slani ili slatki nadjevi
- kratko, prikaz pripreme ostatka tjesta
- kiflice iskrivite ili savijte po želji
- za premaz sastavite preostali žumanjak sa 1 kašikom mlijeka i 1 kašikom ulja
- prije pečenja ostaviti kiflice, desetak minuta da odstoje
- posuti ih sa malo sjemenki maka i lana
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C ,20-25 min.
- uspješnu pripremu vam želim
nemojte zaboraviti dodati lajk za ovaj video recept,hvala
VIDEO za pripremu ovih kiflica =>>

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter