Sonntag, 7. Februar 2016

Pečeni krompir - nešto na brzinu

Pečeni krompir - nešto na brzinu
sastav:
- 16 komada krompira
- 50 g maslaca / butera
- 3 češnja bijelog luka
- svježi peršin
- suhi origan, biber i so
*vrijeme pripreme oko 30 min.
- krompir dobro oprati
- krompir ne guliti več samo očistiti od nepotrebnog
- zatim isječi uzduž i poprijeko, ali ne sasvim
- za preliv;
u rastopljeni maslac sitno izrezati bijeli luk
- isjeckati peršin
- dodati malo origana
- krompir premazati na taj način da premaz dospije u unutrašnjost
- peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 25 min. ovisno pećnici
- poslužiti uz slabomasni sir sa nekoliko kašika pavlake kao u mom primjeru
ili masni sir
prikazan slabomasni sir iz turske prodavnice
obavezno pripremite ovako pečen krompir
naročito kad ste u prilici da vam je potrebno nešto na brzinu
Video za pripremu otvorite i pogledajte pripremu =>>


facebook stranica https://www.facebook.com/BosanskaTradicionalanKuhinja

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter