Sonntag, 7. Februar 2016

Jabukovača - pita sa jabukama

Jufke za ovu pitu slične su onima za baklavu s'tim da se ne suše potpuno.Odabir sorte jabuka za ovu pitu svakako utiče na njen okus.Slatkoču za preliv odredite sami.Uz ovaj recept je priložen i VIDEO za pripremu !


sastav ;
- 450g brašna
- 1 kg rendanih jabuka
- 2 jaja
- 1 šalica vode
za preliv je potrebno;
- 750 ml vode
- 300 g šećera
- 1 kesica limun šećera
Priprema;
- zamijesiti tjesto sa jajima i vodom
- tjesto treba da odstoji min. 20-tak minuta u plastičnoj kesi
- kuhati vodu i šećer
- jabuke rendati
- tjesto podijeliti na dvije jufke
- jufke razviti tankom oklagijom
- razvijenu jufku malo prosušiti na tekstilnom stolnjaku
- rasporediti polovicu jabuka na rubove jufke
- potom rolati jufku sa dvije strane do pola
- tepsiju malo nauljiti
- rolnice sjeći na dužinu tepsije,malo ih nauljiti
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min ovisno o pećnici
- u kuhanu vodu dodati limunov šećer
- vrelu pitu preliti sa mlakim prelivom
- pita se može poslužiti odmah, idealnog je okusa kad se ohladi
uspješnu pripremu vam želim
VIDEO

nemojte zaboraviti dodati lajk za ovaj video recept,hvala

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

vaš komentar odražava vaš karakter