Divan kolač izvrsnog ukusa,želim da ga izdvojim i preporučim da ga pripremite !
Recept je francuski čista je desetka,nazivaju ga još i:svekrvin i punicin / tastin kolač.Uz ovaj recept priložen je video za pripremu !
Recept je francuski čista je desetka,nazivaju ga još i:svekrvin i punicin / tastin kolač.Uz ovaj recept priložen je video za pripremu !
sastav za tjesto;
- 3 jabuke
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 130g šećera
- 100 ml miljeka
- 60 ml ulja
- 3 jaja
- pola kašičice soli
sastav za preliv;
- 80g maslaca
- 100g šećera
- 1 jaje
- 1 vanilij šećer
- kašičica cimta
- po želji malo limunovog soka
priprema tjesta
- sastaviti i izmješati sve praškaste sastojke za tjesto
- dodati jaja,ulje i mlijeko
- sve dobro izmješati
- ja za ovaj kolač koristim galu jabuku i ona je idealna,
neki put uzmem zlatni delišes, naravno može i neka druga
- jabuke oguliti i isjeći na krupnije kockice
- kalup namazati
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 mn.
- za pripremu preliva rastopiti maslac
- u mučena jaja dodati topljeni maslac,šećer,vanilij šećer
- svakako ubodom noža provjerite dali je kolač pečen
- kolač preliti prelivom i vratiti narednih 10-tak minuta u pećnicu
- pustite ga dase ovako zapeče,
- kad se ohladi posuti sa malo šećera u prahu
- kolač je divan obavezno ga pripremite,poslužiti ohlađen
idealnog je ukusa tek narednog dana
Pogledajte pripremu za ovaj izvrsni kolač klikom na https://www.youtube.com/watch?v=K73P2FFPLtY&list=PLK2NeilA2PKwrN7ycodSXlVoUNI9_yDDP&index=25
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
vaš komentar odražava vaš karakter