Sonntag, 21. Dezember 2014

Ruže od jabuke / Apple Roses / Blätterteig Apfel Rosen

Ruže od jabuke / Apple Roses / Blätterteig Apfel Rosen

Predstavljam vam Ruže od jabuke,za sve ljubitelje slatka od jabuke.Jednostavne,brze i jeftine za pripremu....
Ukusom ja bi ovo radije nazvala moderne "Tufahije "
moj muž ih je jeo sa gotovom slag pjenom i cini mi se da je tako najbolje. Meni osobno dvije su bile dovoljne

Ruže od jabuke / Apple Roses / Blätterteig Apfel Rosen
Sastojci;
1 kg jabuka, 250g jufke, 1 limun, 300 g šećera 1/2 l vode
-D-Zutaten;
1 kg Äpfel, 250 g Teig, 1 Zitrone, 300 g Zucker 1/2 Liter Wasser
-GB-ingredients;
1 kg of apples, 250g dough, 1 lemon, 300 g of sugar 1/2 liter of water



                                                                 VIDEO RECEPT





Potkriža u novom izdanju !

Potkriža u novom izdanju ! Nekada se ovo jelo pripremalo da bi se upotrebila skorjela pogača,a za supu koristilo koljenica sa malo mesa. Kako koljenica obiluje kalcijumom upotrijebljavam meso teleće podkoljenice i dio buta do koljenice.
Kod pripreme obratite pažnju da odnos mesa i pogače bude odmjeren,ne previše pogače. Takođe umjesto pogače možete upotrijebiti domaći kruh/hljeb. Uspješnu pripremu i dobar tek vam želim !

-BiH-
jelo za 4-5 osoba,sastojci ;
1,2kg mesa teleće koljenice, pogača kruh, 5 glavica luka (veličine kao prikazano)
-D-
Gericht für 4-5 Personen, die Zutaten;
1,2kg Fleisch Kalbshaxe, Fladenbrot , Zwiebel 5 (Größe wie gezeigt)
-GB-
dish for 4-5 people, the ingredients;
1,2kg meat veal shank, bannock bread, 5 onion (size as shown)
-F-
 plat pour 4-5 personnes, les ingrédients;
1,2kg jarret de veau de la viande, du pain bannique, 5 oignons (taille comme indiqué)

POGLEDAJTE VIDEO RECEPT ZA PRIPREMU


SATARAŠ, BEĆARAC / RATATOUILLE

SATARAŠ, BEĆARAC / RATATOUILLE
Sataraš brzo,jednostavno i jeftino !
Kod sataraša neima pravila,jednostavno sve u tavu !
Za ovaj naš Sataraš jelo 5-6 osoba, potrebno je;oko 500g teletine (piletine), vrhnje za kuhanje, crvena paprika,zelena paprika,žuta paprika,1 tikvica,1 patlidžan,mrkva, 2 luka, biber,malo soli i bijeli luk po želji

Sataraš / RATATOUILLE fast, easy and inexpensive!
When preparing RATATOUILLE there are no rules, just everything in the pan!
this our RATATOUILLE dish for 5-6 people, it is necessary to; about 500g veal (chicken), cream, red pepper, green pepper, yellow pepper, 1 courgette, 1 eggplant, carrots, 2 onions, pepper, salt and white onions, if desired


POGLEDAJTE VIDEO RECEPT ZA PRIPREMU



Confiture de baies d'églantier / Džem / Pekmez od šipka

unique video on the Internet, preparation of jam / marmalade from rosehip,homemade
jedinstven video na internetu,priprema džema / pekmeza od šipurka
einzigartige Video im Internet, Erstellung von Marmelade aus Hagebutte, hausgemach
vidéo unique sur Internet, la préparation de confiture / marmelade d'églantier (cynorrhodon),fait maison
pekmez / džem 4,5kg, sastojci:
7,5 kg šipurka, 500g gloga (čuvar srca), 1kg šećera za marmeladu i 1 šolja šećera trske
-D-
Confiture4,5kg Zutaten:
7,5 kg Hagebutte, Weißdorn 500g (Wächter des Herzens), 1 kg Zucker fuir Marmelade und 1 Tasse Rohrzucker
-GB-
Jam 4,5kg, ingredients:
7.5 kg of rose hip, hawthorn 500g (guardian of the heart), 1kg of sugar jam and 1 cup of sugar cane
-F-
ingrédients pour Confiture de 4,5kg:
7,5 kg de rose hip, 500g aubépine (gardien du cœur), 1 kg de confiture de sucre et une tasse de la canne à sucre

POGLEDAJTE VIDEO ZA PRIPREMU

Pekmez od šipka, trnina i gloga / Jam of blackthorn, hawthorn and rosehip

Jam von Schlehe, Weißdorn und Hagebutte,hausgemachte
Confiture de prunellier, aubépine et d'églantier(Cynorhodon) fait maison
Pekmez od trnina,gloga i šipka dzem marmelade confiture
Jam of blackthorn, hawthorn and rosehip,hommemade
-BiH-HR-SRB-
Sastojci; 4 kg trnina,1,5 kg šipurka, 1 kg gloga i 1kg šećera

-D-
Zutaten; 4 kg Schlehe, 1,5 kg Hagebutte, 1 kg Weißdorn und 1 kg Zucker

-GB-
ingredients; 4 kg blackthorn,1.5 kg rosehip, 1 kg of white thorn and 1 kg of sugar

-F-
ingrédients; 4 kg de prunellier, églantier 1,5 kg, 1 kg de épine blanche (aubépine) et un kilogramme de sucre




POGLEDAJTE VIDEO ZA PRIPREMU

Perfektna Šnicla na seljački način / Peasant steak / Bauernsteak

Balkanska verzija perfektnog odreska / šnicle na seljački način

jelo za 4 osobe
Sastojci ; oko 800g junećeg mesa, 1 kocka govedje supe, gotovi začini, so, biber i malo škrobnog brašna ( gustina )

-nakon što se meso udarcima omekša i ujednači,posuti ga sa malo biberom i soli
-zatim meso treba da odstoji 1h
-u jednoj posudi sa vodom kuhati 1 kocku supe sa gotovim začinima
-na blagoj vatri meso pržiti oko 20 minuta
-dodati supu na gotovo meso ali zadrzite oko 2dl, za sosu od škrobnog brašna
-u preostalu supu dodati i škrobno brašno (gustin),napraviti sosu
-dodati na gotovu sosu na meso i pustiti da malo ukuha

uspješnu pripremu vam želim

-D-
Mahlzeit für 4 Personen
Zutaten; ca. 800 g Rindfleisch, 1 Würfel Rindsuppe, Fertig Gewürze, Salz, Pfeffer und ein wenig Speisestärke
-GB-
 Meal for 4 people
ingredients; about 800g of beef, 1 cube beef soup, ready-made spices, salt, pepper and a little cornflour
-F-
Repas pour 4 personnes
ingrédients; environ 800g de boeuf, 1 cube de soupe de boeuf, épices ready-made, le sel, le poivre et un peu de maïzena


POGLEDAJTE VIDEO RECEPT ZA PRIPREMU

Krofne / Donuts recipe / Krapfen / Beignets fait à la maison

The perfect recipe for donuts, prepare them today, cheap and simple to prepare
Perfektni recept za Krofne, pripremite ih još danas,jeftine i jednostavne za pripremu
Das perfekte Rezept für Kraften, bereiten sie heute, billig und einfach herzustellen
La recette parfaite pour beignets, préparer eux aujourd'hui.....
Sastojci:
 800g brašna, 6 kašika šećera, 50 g maslaca, 2dl mlijeka
20g germe, 2 žumanjka, jedno čitavo jaje,2dl kisele vode i malo soli
-D-  Zutaten:
  800 g Mehl, 6 Esslöffel Zucker, 50 g Butter, 2 dl Milch
20 g Hefe, 2 Eigelb, ein ganzes Ei, 2 dl Mineralwasser und eine Prise Salz

-GB- ingredients:
  800g flour, 6 tablespoons of sugar, 50 g butter, 2 dl milk
20g yeast, 2 egg yolks, one whole egg, 2 dl of mineral water and a pinch of salt

-F-ingrédients:
  800g de farine, 6 cuillères à soupe de sucre, 50 g de beurre, le lait 2 dl
20g de levure, 2 jaunes d'oeufs, un oeuf entier, 2 dl d'eau minérale et une pincée de sel

POGLEDAJTE VIDEO ZA PRIPREMU

Hamburger- Homemade

Nekoliko savjeta i trikova za dobar ukus hamburgera kod kuce


 

spoj ukusa; topljenog sira,prženog luka,kiselih krastavaca


Pogledajte video za pripremu;

Mittwoch, 26. November 2014

Stuffed Bell Peppers / Punjene paprike / Gefüllte Paprika / Poivrons farcis



Danas vam pripremam Punjenu papriku sa idealnom zaprškom/sosom,po receptu moje Bake / Nane ! 
Ovaj tradicionalni naćin pripreme,će nadmašiti sve druge pokušaje i eksperimente za pripremu ovog jela 

-D-
Heute bin ich der Vorbereitung gefüllte Paprika mit idealen Roux / Sauce, Rezept von meiner Großmütter !
Diese traditionelle Art der Herstellung, werden alle anderen Versuche und Experimente zur Herstellung von diesem Gericht zu übertreffen
-GB-
Today I am preparing stuffed peppers with ideal roux / sauce, recipe by my Grandmothers.
This traditional method of preparation, will surpass all other attempts and experiments for the preparation of this dish
-F-
Aujourd'hui, je suis préparation poivrons farcis avec idéale roux / sauce, recette de mes grands-mères !
Cette méthode traditionnelle de préparation, dépassera toutes les autres tentatives et expériences pour la préparation de ce plat




Kiseli kupus / Choucroute / Sauerkraut

Video recept za pripremu kiselog kupusa


Freitag, 21. November 2014

Palačinci sa sirom / Pancakes with cheese - Video recept


Palačinci sa sirom Pancakes with cheese .Detaljan prikaz kako napraviti ovu delikatesu,koja je na nivou nase sirnice pite.Obavezno je napravite i probajte .Dobar tek vam zelimo.






<iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBosanskaTradicionalanKuhinja%3Fref%3Dhl&amp;width&amp;height=258&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;header=false&amp;stream=false&amp;show_border=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; height:258px;" allowTransparency="true"></iframe>

Krem Torta - Video recept




Krem kolač -- pita,detaljan prikaz pripreme .Izvrstan kolač,jednostavan za pripremu
Sastav;
KORA 6 žumanjaka,2 jaja,6 kašika šećera,6 kašika ulja,6 kasika brašna,1prašak za pecivo,
 KREMA;1 litar vode,18+2 kašika šećera,4 pudinga od vanilije,6 bjelanjaka, GLAZURA;čokolada u mrvicama


                                      POGLEDAJTE VIDEO RECEPT ZA PRIPREMU







Nas Facebook link https://www.facebook.com/BosanskaTradicionalanKuhinja

Jabukov kolač - Video recept

Priprema KOLAČ-a od JABUKA brz i jednostavan
Sastav;
KORE : 4 jaja,1 čaša šećera 2dl,1 čaša ulja,1 čaša mlijeka, 3 čaše brašna, 1 prašak za pecivo
NADJEV : 1kg jabuka,1 čaša šećera,5 kašika griza ili krušnih mrvica,1 žlica cimeta
Nas Facebook link https://www.facebook.com/BosanskaTradicionalanKuhinja



                                         POGLEDAJ OVAJ VIDEO ZAPRIPREMU

Prevrti / Fry bread




Prevrti / Fry bread
Prevrti / Prženo tijesto na vrelom ulju,koristimo isto tijesto koje mijesimo za kruh / hljeb.
Sastav;
brašno,kvasac/germa,topla voda,malo "crnog" brašna,ulje

Composition, flour, yeast, warm water, a little "black" flour, oil

Štrudla / Rolat od oraha

Štrudla / Rolat od oraha jeftin,izvrsnog ukusa i dugotrajan.
Pratite video recept i napravite vasu Štrudlu od oraha !
Sastav;
Kora / Kore
400 g brašna, 80g maslaca, 2 jaja (žumance), 40 g germe/kvasca, 200 ml mlijeka,
Nadjev
400 g mljevenih oraha, 300g šećera, 300ml mlijeka 1 vanilij šećer


Kuhane Mahune

Video kako pripremiti kuhane Mahune,ukusna corba / jelo za sve prilike .Pratite video i nemozete pogrijesiti.Dobar tek/apetit vam zelimo ! Like video ako vam se svidja !


Punjene Zemičke sa sirom / Stuffed with cheese bread roll holde

Punjene Zemičke sa sirom / Stuffed with cheese bread roll holder
Sastav za tijesto :
3 jaja,1l mlijeka, oko pola kg krompir pire, 1kg brašna, 1 čaša ulja, malo soli ,kvasac za kruh 0,25g/
sastav za nadjev / Composition for filling
sitni nemasni sir 500g, ribani sir 200g i 4-5 kašika kiselog vrhnja

The composition of the dough :
3 eggs, 1 liter of milk, about half a kg of mashed potatoes, 1kg of flour, 1 cup oil, a pinch of salt, yeast bread 0.25 g
Composition for filling
Small low-fat cheese 500g, 200g grated cheese and 4-5 tablespoons of sour cream


Čokoladna torta / Chocolate cake




Čokoladna torta:Sastojci :
za Koru je potrebno:
10 jaja,300g šećera, 300g mljevenih oraha, 50g čokolade za kuhanje, 3 kašike brašna, pola praška za pecivo
za Fil je potrebno :
2 jaja, 1 kašika gustina, 3 šoljice šećera, 4 kašike mljevenog keksa, 1/4 litre mlijeka, 250g margarina, 200g čokolade za kuhanje
za dekorativnu kremu izmješati 2 šlag kreme-arome-po sopstvenom izboru i 100 g šećera u prahu


Chocolate cake: Ingredients:
biscuit:
10 eggs, 300g sugar, 300g ground walnuts, 50g dark chocolate, 3 tablespoons of flour, half of baking powder
Phil need for:
2 eggs, 1 tablespoon density, 3 cups sugar, 4 tablespoons of ground biscuits, 1/4 pint of milk, 250g butter, 200g dark chocolate
Decorative Cream Mix 2 whipped cream-aroma-by choice and 100g icing sugar


Hurmašice - perfektni recept sa kokosom




Sastav:
2 jaja,pola čaše šećera, 0,5 dl ulja (1/4 čaše), maslac 125g, 2 kašike jogurta, prašak za pecivo, orasi, oko 0,5kg brašna,malo kokos brašna



Pogledajte video recept za pripremu



Berba i sušenje vrganja

Spojite zadovoljstvo i korisno,
Trazenje i berba Gljiva je posebno zadovoljstvo,onaj momenat kad primjetimo gljivu je kratak momenat zadovoljstva i radosti....
Osusite svoje vrganje ja jakom suncu i napravite nezaboravnu supu....




Ich habe dieses Video mit dem Video-Editor von YouTube (http://www.youtube.com/editor) erstellt.

Ajvar - Video recept - chutney




--AJVAR-
Recept i Čitav proces  pripreme ajvara .
Na ovom video snimku prikazana priprema polovično odmjerene mjere svih sastojaka
Sastav:
20 kg paprika, 5 kg patlidžana, 3kg paradajza, 1kg crvenog luka, 1kg bijelog luka, 2l ulja, 2 vinobrana, 1 šoljica živog esenca, 2 šoljice šečera, 2 šoljice soli.
Paprike i patlidžan izrezati i prokuhati i samljeti zajedno.
Paradajz oguliti i izrezati,te prokuhati sa malo vode.
Crveni luk izrezati i upržiti,bijeli luk samljeti,dodati ih na kraju.
Živi esenac,ulje,so,šečer i najposlijednje.
Pakovati mlako u galone




Ajvar - Video recept - chutney

Supa od Vrganja - Soupe de cèpes

Supa od Vrganja - Soupe de cèpes


Maslenica - Bosnian Pie dish

Danas sam za ručak pravila pitu "Maslenica ",koja se sluzi u zamjenu za hljeb. Ova pita se ne jede sama, več se poslužuje npr. uz piletinu,sataraš ili slatko kao Med ili kao u našem slučaju Pekmez od Jabuka.
Neki put je pravim sa jajima i isto tako dobra bude......
Today I have for lunch rules pie "Maslenica" The servant in exchange for bread. This pie is not eaten alone, but serves for example. with chicken, sataraš or sweet as honey or as in our case, apple jam.
Some time is right with eggs and also be good ......
This translation is done using Google traduction


Tiramisu - Homemade

Tiramisu
Sastav;
800g piškota,
Krema od žumanjaka:
4 žumanjka,250g šečera u prahu, 500g sira mascarpone,
Šlag krema:
1 kesica šlag pjene, 4 bjelanjka, 150 ml hladnog mlijeka
Malo kakao-a za dekoraciju


Tiramisu
composition;
800g lady's finger,
Cream the egg yolks:
4 egg yolks, 250g caster sugar, 500g mascarpone cheese,
Whipped Cream:
1 pack of cream foam, 4 egg whites 150 ml of cold milk
kakao



Tiramisu
Zusammensetzung;
800g Dame Finger,
Creme das Eigelb:
4 Eigelb, 250 g Zucker, 500 g Mascarpone,
Schlagsahne:
1 Packung Sahne-Schaum, 4 Eiweiß 150 ml kalte Milch
kakao fuir decoration

Krompiruša / Burek potato-Bosnian dish

Sastav;
0,6 kg brašna,oko 1kg krompira,crveni luk,bijeli luk,so i biber
composition;
 0.6 kg of flour, about 1 kg of potatoes, onions, garlic, salt and pepper

Priprema

  1. 1.
    - mijesiti 600g brašna,malo soli sa toplom vodom
    - tijesto čuvati u kesi ne manje od 20 min
    - krompir,crveni luk i bijeli luk sitno izrezati
    - dodati malo soli i bibera
    - tjesto podijeliti i razviti na jufke
    - jufke razvuci
    - razvucenu jufku posuti smjesom krompira na dva kraja
    - rolati uz pomoc tekstilnog stolnjaka sa dvije strane
    - peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 20 min
    - pecenu pitu preliti kipućom vodom
    - za dodatni preliv koristiti maslac ili kiselo vrhnje sa mlijekom ili vrhnje za kuhanje



pogledjte pripremu klikom na link za VIDEO recept



Breaded Trout / Pohovana Pastrmka

Breaded Trout / Pohovana Pastrmka
Ovaj nacin pripreme Pastrmke je obiljen za moje ukucane  zbog toga je cesto ovako pripremam.

Potrebni sastojci:jelo za 4-5 osoba

Jedna veća ili dvije manje pastrmke, so, biber, 2 jaja, krušne mrvice , malo brašna i maslinovo ulje



Ruska salata - russischer Salat



Ruska salata
Sastojci;
Kuhana jaja, kuhana mrkva i krumpir, kuhani grašak; 2 kašike majoneze, 1 kašika senfa, 1 jogurt, slatko-kiseli krastavci, kiseli krastavci,2 kašike vode iz kiselih krastavaca, so i malo maslinovog ulja

Russian salad
ingredients ;
Boiled eggs, boiled carrots and potatoes, cooked peas; 2 tablespoons mayonnaise, 1 tablespoon mustard, 1 yogurt, sweet pickles, pickles, 2 tablespoons of water from pickles, salt and a little olive oil                                  

                                       POGLEDAJTE Video recept za pripremu





video

Punjena pletenica - Stuffed strudel braid -



Punjena štrudla pletenica !      Mekana i ukusna i jednostavna za pripremu !
HD kvaliteta video, jasan prikaz pripravljanja ove ukusne pletenice. Pekmez,Marmelada ili bilo koji namaz više nije višak u vašem domu !
Sastav:500g brašna,pola kocke kvasca za kruh, 2 jaja, 2 kašike šećera, 4 kašike ulja, 4 kašike povlake,  200ml mlijeka, malo soli,
za punjenje
po vašem izboru, u našem slučaju domaći šljivov pekmez

Stuffed strudel braid
Ingredients: 500g of flour, half a cube of yeast for bread, 2 eggs, 2 tablespoons sugar, 4 tablespoons oil, 4 tablespoons of dashes, 200ml milk, a little salt,
filling
of your choice, in our case the local plum jam

Ich habe dieses Video mit dem Video-Editor von YouTube (http://www.youtube.com/editor) erstellt.

Mantije / Blätterteig mit Kalbfleisch

Priprema jufke za pitu Mantije - bosnischen Burek / Blätterteig mit Kalbfleisch
Mantije sa teletinom


sastav ;
mesna smjesa : crveni luk , bijeli luk,so biber i teleće meso,komadići veličine 3-4 cm
Fleischmischung: Zwiebel, Knoblauch, Salz, Pfeffer und Kalbfleisch, Stücke von 3-4 cm
Meat filling:  Veal meat (diced into 3-4cm chunks), onion, garlic, salt (NOTE:chicken or turkey can be used instead of veal meat)

Sastojci za 3 jufke,jelo za 4-5 osoba: 
oko 700g brašna TIP 450, so i mlaka voda
-D- Zutaten für 3 Blätterteig,ein Gericht für 4-5 Personen: 
ca. 700 g Mehl Type 450, Salz und 
-E- For the dough: 700g flour, warm water and salt

-BIH- tijesto držati u plastičnoj vrečići do 20 min
Inace ovako pripremljeno tijesto, može se držati u hladnjaku i do 2 dana
-D- Halten Sie den Teig in einem Plastikbeutel bis zu 20 Minuten 
Sonst so hergestellte Teig kann im Kühlschrank bis zu 2 Tage aufbewahrt werden
-E- Dough should be stored in a plastic bag at room temperature for at least 20 min or,in an refrigerator for up to two days.  (NOTE: if refrigerated allow dough to reach room temperature)

- s opuštenim prstima razvlačiti lisnato tjesto
- mit entspannten Fingern Blätterteig machen
- Using your finger gently pull section of the dough out to form a very thin circle

- peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko 20 min
- im vorgeheizten Ofen bei 250 ° C für etwa 20 min
- Bake in an preheated oven at 250C for about 20 min

- preliti sa kipućom vodom / 
- Gießen mit kochendem Wasser
- Pour some boiling water over the top of the “pita”

- još 5 min u rernu / 
- 5 weitere Minuten in den Ofen
- Place back in the oven for additional 5 min

- preliti sa vrhnjem i mlijekom / 
- Gießen Sie die Sahne und Milch
- At the end…I topped the “pita” some heavy 
cream combined with some milk and salt.

- malo maslaca po želji /
- ein wenig Butter, wenn gewünscht
- Sprinkle with some melted butter if desire

- uz ovo jelo poslužiti ; kisele krastavce ili papriku, paradajz salatu ili jogurt
- Servieren Sie dieses Gericht mit; und Essiggurken und Paprika,
Tomatensalat oder Joghurt
- Serve with a salad of choice or yogurt

dobar tek / Guten Appetit

Video recept / Video rezept https://www.youtube.com/watch?v=adBECDNE49c&list=PLK2NeilA2PKwiF3DsW-pj77wcEPHip30U&index=24

bosnischen Burek Blätterteig mit Kalbfleisch

Schokoladenstrudel - Čokoladna štrudla

Čokoladna štrudla
Sastav za tijesto:
500g brašna, 30g kvasca , 2 kašike šećera, 2 žumanjka, malo soli,  1/2dl ulja, 3dl mlijeka
Sastav za nadjev:
2 žumanjka, 80 g šećera, 200g čokolade za kuhanje, 80g mljevenog keksa (piškote), 2 kašike ruma, 1 kašika kiselog vrhnja, 2 bjelanca, cimet

Schokoladenstrudel
Zutaten für Teig:
500g Mehl, 30g Hefe, 2 EL Zucker, 2 Eigelb, Salz, 1/2 dl Öl, Milch 3 dl
Zutaten für die Füllung:
2 Eigelb, 80 g Zucker, 200 g dunkle Schokolade, 80 g gemahlene Kekse (Cookies) 2 EL Rum, 1 Esslöffel Sahne, 2 Eiweiß, Zimt

Chocolate pie
Ingredients for dough:
500g flour, 30g of yeast, 2 tablespoons sugar, 2 egg yolks, salt, 1/2 dl oil, milk 3dl
Ingredients for the filling:
2 egg yolks, 80 g sugar, 200 g dark chocolate, 80 g ground biscuits (cookies) 2 tablespoons rum, 1 tablespoon cream, 2 egg whites, cinnamon

Strudel au chocolat
Ingrédients pour la pâte:
500g de farine, 30g de levure, 2 cuillères à soupe de sucre, les jaunes d'œufs 2, sel, 1/2 dl d'huile, 3 dl de lait
Ingrédients pour la garniture:
2 jaunes d'oeufs, 80 g de sucre, 200 g de chocolat noir, 80 g de biscuits au sol (cookies) 2 cuillères à soupe de rhum, 1 cuillère à soupe de crème fraiche, 2 blancs d'œufs, la cannelle



Bosanski Burek - recept za sva vremena




BOSANSKI BUREK - Brand No 1 in B&H
Bosanski Burek Sarajevo
Burek za 5-6 osoba
Sastojci za tijesto;
100g brašna ( je 1500g tjesta ), so i mlaka voda


Burek für 5-6 Personen
Zutaten für den Teig;
100g Mehl (Teig 1500g), Salz und lauwarmes Wasser

Burek pour 5-6 personnes
Ingrédients pour la pâte;
100g de farine (pâte est 1500g), le sel et l'eau tiède

                                             POGLEDAJTE Video recept za pripremu




Saftige Kuchen - Sočni kolač



Saftige Kuchen - Sočni kolač
Ovu delikatesu od kolača sam i prije više puta pripremala, ovaj put ga poklanjam vama na pripremu.
Jednostavan za pripremu svega 30 minuta,hlađenje kore 10 min
SASTAV   Kora: 4 jaja, pola čaše ulja (1 dl), 2 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 100g mljevenih oraha, 100g kokosvog brašna i 100g suhih grožđica
Voda za preliv : 200g šećera i čaša vode (2 dl)
Glazura / Šlag pjena : 120g šećera u prahu, 2 kesice šlag pjene, 2dl mlijeka, 6 kašika oraha

Saftige Kuchen
Kruste: 4 Eier, eine halbe Tasse Öl (1 dl), 2 EL Mehl, 1 Backpulver, 100g gemahlene Walnüsse, Kokosmehl 100g und 100g Rosinen
Wasser für Topping: 200g Zucker und einem Glas Wasser (2 dl)
Schlagsahne: 120g Puderzucker, 2 Beutel Schlag Schäume, 2 dl Milch, 6 Esslöffel gemahlene Walnüsse
                        POGLEDAJTE Video recept sa jasnim postupkom pripreme




Ich habe dieses Video mit dem Video-Editor von YouTube (http://www.youtube.com/editor) erstellt.

Ćufte / meatballs

Čufte po starom receptu
Ćufte na bosanski način
  Jelo za 4-5 osoba,vrijeme pripreme 30-tak minuta.

Sastav mesna smjesa;
750g friškog mljevenog mesa, 3 kašike brašna, 1 glavica luka, 2-3 češnja bijelog luka, 1 jaje, malo vode, malo soli i bibera
Sastav za sos ;
3 dl povlake, 2dl mlijeka,3 jaja,  2 češnja bijelog luka, sjeckani peršin, malo soli i malo kima u prahu

- izmješati 750 g mljevenog mesa, sjeckani crveni luk, sitno sjeckana 2-3 češnja bijelog luka, malo vode, malo soli i bibera
- dodati jaje i brašno,sve dobro izmješati
- ostavite da smjesa odstoji u frižideru 20-tak min.
- namastiti manju posudu za pečenje
- formirati duguljaste čufte
- za pripremu sosa izmješati sve sastojke za sos
- preliti gotove čufte sa sosom i kratko vratiti u ugašenu pećnicu
kao prilog prikazan je; prženi krompir s vegetom,predhodno kuhan



                                         POGLEDAJTE Video recept za pripremu
https://www.youtube.com/watch?v=83WpaG5onP8&list=PLK2NeilA2PKz2i_wUaakNc_Gk_KpbsRU_&index=6






Pogačice sa sirom - video recept



Danas vam pripremam Pogačice sa sirom - ovaj recept je tajnom čuvan
Ovome nećete moći odoljeti ,ukusne ,hrskave i jednostavne za pripremu !
Sastav;
Tijesto: 400g brašna, 200ml mlijeka, 5 kašika vode, 50g kvasca za kruh/hljeb, 70g maslaca , 2  jaja po malo soli i šećera
Nadjev: 250g sira (prikazan leerdammer) 2 žumanjka jaja i malo soli
premaz dva bjelanjka
-----------
Pastry with cheese
Composition;
Dough: 400g flour, 200ml milk, 5 tablespoons of water, 50g of yeast for bread, 70g of butter, 2 eggs, a little salt and sugar
Filling: 250g cheese (shown leerdammer) 2 yolks of eggs and a pinch of salt
 coating; 2 egg whites


-------------
Gebäck mit Käse
Zusammensetzung;
Teig: 400g Mehl, 200 ml Milch, 5 EL Wasser, 50 g Hefe für Brot, 70 g Butter, 2 Eier, etwas Salz und Zucker
Füllung: 250g Käse (dargestellt Leerdammer) 2 Eigelb und eine Prise Salz
Beschichtung; 2 Eiweiß

Pâtisserie avec du fromage
composition;
Pâte: 400g de farine, 200 ml de lait, 5 cuillères à soupe d'eau, 50 g de levure de pain, 70 g de beurre, 2 oeufs, un peu de sel et de sucre
Garniture: 250g de fromage (de Leerdammer montré) 2 jaunes d'oeufs et une pincée de sel
revêtement; 2 blancs d'œufs

POGLEDAJTE Video recept za pripremu







Ich habe dieses Video mit dem Video-Editor von YouTube

Coconut cookies Kokos keksi - Padobranci

Kokos keksi Padobranci su neodoljivo vazdušasti i po tome su i dobili ime. Važno je da ih ne prepečete - držite se vremena i temperature pečenja.

Padobranci se tope u ustima, dok ih žvaćete se malo lepe za zube, ali ne smeju da budu "žilavi". Zbog toga ih čuvajte u plasitčnoj kutiji koja može dobro da se zatvori. Idealan sitni kolač za uz kafu, za posluženje na svečanostima, ili kada želite da se podsetite detinjstva.;
---BiH---SRB---HR--
Sastav;
smjesa za kekse;  3 bjelanca, 150g šećera u prahu,200g kokosovog brašna
za fil; 3 žumanjka, 100g margarina,150g šećera u prahu,100g čokolade za kuhanje


----- D ----
Zusammensetzung;
Mischung für Kekse; 3 Eiweiß, 150g Zucker, 200g Kokosmehl
für die Füllung; 3 Eigelb, 100 g Butter, 150 g Zucker, 100 g dunkle Schokolade

---GB---
Composition;
mixture for biscuits; 3 egg whites, 150g caster sugar, 200g coconut flour
for the filling; 3 egg yolks, 100g butter, 150g caster sugar, 100g




POGLEDAJTE Video recept s'jasnim prikazom pripreme                
                                               =========>>>>>


Ice Cake - Ledena Torta - Gâteaux glace

Ice Cake - Ledena Torta - Gâteaux glace
Danas vam pripremam delikatesu Ledenu Tortu, brza i jednostavna za pripremu oko 25min.Jeftina svega 5-6 eura za sastojke.Tankih je kora, glazura je od kreme koja je sastavni dio svakog sladoleda a čokoladna krema finog "mekog" ukusa.
Video u HD kvaliteti

smjesa za koru ; 5 jaja, 5 kašika šećera 5 brašna,1 prašak za pecivo
čokoladna  krema; 3 jaja, 170g šećera u prahu, 250g margarina, 1 kašika mlijeka 200g čokolade za kuhanje
Krema za Glazuru : 1/2 litre vrhnja za kuhanje i 150g šećera u prahu

GB-mixture in crust; 5 eggs 5 tablespoons sugar 5 flour, 1 baking powder
chocolate cream; 3 eggs, 170g caster sugar, 250g butter, 1 tablespoon milk 200g dark chocolate
Cream Glaze: 1/2 liter of cream and 150g caster sugar

D-Mischung in der Kruste; 5 Eier 5 EL Zucker 5 Mehl, 1 Backpulver
Schokoladencreme; 3 Eier, 170 g Zucker, 250 g Butter, 1 EL Milch 200 g dunkle Schokolade
Sahne Glasur: 1/2 Liter Sahne und 150g Puderzucker

F-Mélange dans la croûte; 5 œufs 5 cuillères à soupe de sucre à 5 la farine, la poudre à pâte 1
crème au chocolat; 3 oeufs, 170 g de sucre en poudre, le beurre 250g, 1 cuillère à soupe de lait 200g de chocolat noir
Crème Glaze: 1/2 litre de crème et 150 g de sucre en poudre




POGLEDAJTE Video recept sa jasnim prikazom procesa pripreme
klikni da sliku ispod



Kinder Milchsnitte Video Rezept / selbst machen / einfach

Zutaten
Teig für die Kruste; 10 Eier, 10 EL Zucker, 10 Esslöffel Mehl, 1 Päckchen Vanillezucker, 4 Esslöffel Kakao, ein halbes Päckchen Backpulver,
Schlagsahne 1; 1/2 l Sahne, 4 EL Honig, 1 Päckchen Vanillezucker
Schlagsahne 2; 2 pack Sahne Schaum Pulver, 150 ml Milch, 4 Esslöffel Puderzucker



Sastojci
tijesto za Koru ; 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 1 kesica vanilij šećera, 4 kašike kakao-a, pola kesice praška za pecivo,
Šlag Krema ; 1/2 l vrhnja za kuhanje, 4 kašike meda,1 kesica vanilij šećera
Šlag pjena  ; 2 kesice šlag pjena u pudru, 150 ml mlijeka,  4 kašike šećera u prahu

POGLEDAJTE Video recept sa postupcima pripreme


Uštipci / salty Fritters

Uštipci : Doručak na balkanski naćin.
Trebate nešto na brzinu za ukućane,djecu a zatekli ste se bez kruha/hljeba kod kuće rješenje su "Uštipci" !
Sigurno ste oduvijek tražili perfektni recept za uštipke ?
Nakon što pogledate ovaj video,nećete ga više tražiti !

Sastojci; 500g brašna, 250g / 2 jogurta,4 jaja, 1 kašika kiselog vrhnja, 1/2 dl kisele vode, 1 kesica praška za pecivo, malo soli
-D-
Zutaten 500g Mehl, 250g / 2 Joghurt, 4 Eier, 1 EL saure Sahne, 1/2 dl Mineralwasser,1 Päckchen Backpulver, ein wenig Salz
-F-
ingrédients 500g de farine, 250g / 2 yaourts, 4 oeufs, 1 cuillère à soupe de crème fraîche, 1/2 dl d'eau minérale,
1 sachet de levure chimique,un peu de sel
-GB-
Ingredients 500g flour, 250g / 2 yogurt, 4 eggs, 1 tablespoon of sour cream, 1/2 dl of mineral water,1 sachet baking powder,a little salt



 Pogledajte Video recept za pripremu
Pogledajte Video recept za pripremu
slika 
Sastojci